Currypasta
Eigenlijk als we een curry willen eten, halen we kant en klare curry uit de supermarkt. Terwijl het eigenlijk heel makkelijk is om zelf te maken. Als je veel kookt heb je de meeste kruiden wel in de kast staan. Het enige wat je moet doen is de ingrediënten bij elkaar doen en deze pureren of eventueel in een vijzel fijn maken.
Ingrediënten voor 4 personen
5 takjes verse koriander inclusief blad en steel
4 tenen knoflook
1 rode peper (zonder zaadlijsten)
Stukje verse gember (duimgrootte)
1 blikje tomatenpuree
3 el arachide olie
1 el gerookte paprikapoeder
1 el garam masala
2 tl suiker
2 tl gemalen zwarte peper
2 tl korianderzaad
2 tl kurkuma
1 tl komijnzaad
1 tl cayennepeper
1 tl zout
Recept
Rooster de komijnzaad en het korianderzaad even in een droge hete koekenpan. Mix alle ingrediënten bij elkaar en pureer dit tot een glad mengsel en klaar is je currypasta.
Geef een reactie