Naanbrood

Naanbrood

Naanbrood kan je in elke supermarkt kant-en-klaar kopen, maar het is zelf heel makkelijk te maken en stukken lekkerder dan de naan uit de supermarkt. Naan bestaat hoofdzakelijk uit twee ingrediënten namelijk yoghurt en zelfrijzend bakmeel.

Ingrediënten voor 4 kleine naanbroodjes

200 gram zelfrijzend bakmeel

150 gram volle yoghurt

1 flinke snuf zout

Een handje verse koriander (optioneel)

Recept

Zeef de meel boven een kom en mix met de yoghurt en het zout. Als je het lekker vindt kun je er ook wat koriander erdoor doen. Kneed het deeg tot een samenhangend geheel. Mocht het deeg wat droog aanvoelen doe er dan wat yoghurt bij, voelt het te nat doe er dan wat bakmeel erbij. Het deeg mag wat plakkerig aanvoelen.

Verdeel het deeg in vier gelijke stukken en draai ieder stuk tot een bolletje. Bestuif een stuk aanrecht met bloem, leg hier een bolletje op en sla met de hand het bolletje plat. Rol met een deegroller het deeg in de vorm van naanbrood.
naan_ongebakken

Leg de naanbroodjes op een bakplaat, zet de grill aan van de oven. Leg de broodjes onder de grill en wacht tot de bovenkant bruin gekleurd is, draai de broodjes nu om en wacht totdat deze kant ook bruin is. De broodjes zijn nu klaar!

naan

De naanbroodjes kan je eten bij curry of met wat hummus. Mocht je broodjes over hebben dan kan je deze makkelijk invriezen. Voor gebruik kun je de broodjes in een tosti-ijzer opwarmen.

 

 

0 Comments on “Naanbrood

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*