Mosselen in kokos gember saus

Mosselen in kokos gember saus

Had ik je al verteld dat ik enorme fan ben van Meera Sodha en verschillende recepten van haar heb uitgeprobeerd. Hier is er een, ik wilde een keer een andere variatie op de mosselen, en ik ben om! Ik heb voor dit recept i.p.v. 8 knoflooktenen maar 2 knoflooktenen gebruikt. Met 8 ga je ontzettend stinken uit je mond en je poriën, dit is niet zo fijn als je met collega’s moet werken, hebben mijn collega’s een andere keer ondervonden. En anders is het voor jezelf ook niet zo fijn als je een mondkapje op moet. Tenzij je natuurlijk thuis moet werken, voel je dan vrij om net zoveel
knoflooktenen te gebruiken als jezelf wil. Hier het recept;

Ingrediënten voor 2 personen

 • 2 kg mosselen
 • 3 el raapzaadolie
 • 2 uien fijngesneden
 • 2 of 8 knoflooktenen
 • 4 cm gember geschild en geraspt
 • 1 rode chilipeper fijngesneden
 • 1tl suiker
 • ½ tl zout
 • 1tl chilipoeder
 • 4 dl kokosmelk
 • 3 cm gember geschild en in reepjes gesneden
 • handvol koriander

Het meeste werk van dit recept zit het in het schoonmaken van de mosselen. Spoel de mosselen een aantal keer met koud water. Laat ze daarna een tijdje in een bak met koud water liggen. Zo weekt het zand los en kunnen open mosselen hun schelp sluiten. Mosselen die niet hun schelp sluiten kun je een tik geven met een lepel of op het aanrecht tikken. Sluit de mossel zijn schelp nog steeds niet dan is hij dood en niet meer eetbaar en kun je hem weggooien. Ook extreem zware mosselen kun je beter weggooien, hier zit waarschijnlijk zand in. Mosselen met kapotte schelp kun je ook meteen in de prullenbak gooien. Borstel de mosselen voor gebruik nog even af met een borsteltje om de laatste zandresten te verwijderen en snijd eventuele baarden (die harig uitziende sliertjes) eraf.
Zet een grote pan, waarin de mosselen passen, op het vuur. Verhit olie in de pan, voeg de fijngesneden uien toe en fruit licht aan. Voeg nu de knoflook, gember, de rode peper,
suiker, zout en het chilipoeder toe en bak kort mee. Doe de kokosmelk erbij en roer totdat het een saus is en licht gaat borrelen. Zet het vuur halfhoog en voeg de mosselen toe. Doe de deksel op de pan en kook de mosselen totdat ze allemaal open zijn (ongeveer 5-8 minuten). Schud een keer de pan zodat de mosselen met de saus worden gemengd. Voeg halverwege de kooktijd de in reepjes gesneden gember toe en laat even meekoken. Zet na de kooktijd het vuur uit en laat de mosselen nog zo’n 2 minuten staan. Schep ze op een bord, doe er wat fijngesneden koriander erover en eet smakelijk. Lekker met zelfgebakken naan om de saus mee op te dippen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*