Inktvis van de barbecue

Inktvis van de barbecue

Ik was laatst op de vismarkt bij mijn favoriete viskraam en keek in het rond wat ze deze keer in de aanbieding hadden. Opeens zag ik deze kleine wezentjes in het ijs liggen, grote glazige ogen staarden me aan en toen wist ik het meteen deze zijn van mij. Blij bestelde ik 10 kleine inktvisjes voor op de barbecue. Thuis aangekomen bekeek ik mijn aanwinst nog eens goed. Hoe ga ik deze toch schoonmaken? Na een beetje speurwerk op het internet begon ik aan dit uitdagend klusje.

Zo ga je te werk:

  • Trek eerst (voorzichtig!) de kop, tentakels en ingewanden uit de inktvis. Het is hierbij belangrijk dat je eerst even goed voelt wat je doet, zodat je alles in een keer eruit trekt en niets kapot maakt.
  • Snijd daarna de tentakels van de inktvis net onder de ogen van de kop eraf.
  • Druk met je vingers het harde deel onder de tentakels naar boven. Zo kun je de harde bek wegtrekken tussen de tentakels. Deze is scherp, dus die gooi je weg.
  • Trek nu de harde rugpen – (dat staafje) – uit het lijfje van de inktvis.
  • Pel het paarse vliesje van de inktviszak af. Dat gaat het makkelijkst onder de kraan of in een bakje met water.
  • Snijd de inktviszak bij zodat het er netjes uitziet
  • Tot slot spoel je de inktviszak en de tentakels grondig af en dep je deze droog

Achteraf viel het klusje me ontzettend mee. De inktvisjes heb ik in wat olijfolie met wat peper en zout gemarineerd en op de barbecue. De inktvisjes werden gespiest op een stokje en gebakken op de barbecue, na drie minuten moeten ze omgedraaid worden, bak nog eens drie minuten en dan zijn ze klaar. Lekker zijn ze met een citroentje of met whiskeysaus.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*