Buikspek met Chinese pannenkoekjes

Buikspek met Chinese pannenkoekjes

Dit is weer zo’n lekker en makkelijk recept. Wat je er voor nodig hebt is buikspek, Chinese pannenkoekjes en hoisinsaus (zelfgemaakt het lekkerste), en natuurlijk wat groenten voor de vitamientjes. Als je van pittig houdt, kan je de pannenkoekjes bestrooien met wat fijngesneden groene peper.

Ingrediënten voor twee personen

– 500 gram buikspek

– 2 el olijfolie

– 2 el grof zeezout

– 1 halve bio citroen in plakken van 1 cm

– 1 ui in ringen van 1 cm

– 15 chinese pannenkoekjes

– hoisinsaus (zelfgemaakt of uit een potje)

– evt fijngesneden groene peper

Hoisin saus

1el raapzaadolie

– 1 el sesamzaad olie

– 1 teen knoflook fijn gesneden

– ½ tl 5 spices poeder

– 2 tl rode misopasta

– 60 ml sojasaus

– 150 ml honing

– 2 tl rijstazijn

Groenten in het zuur

– julienne gesneden rettich en komkommer

– 3 el rijstazijn

– peper en zout

– ½ tl suiker

Maak het zwoerd goed droog en leg het buikspek onafgedekt minstens twee uur, maar liefst een hele nacht in de koelkast om te drogen, hierdoor wordt het zwoerd lekker krokant, na het bakken van het buikspek.

Verwarm de oven voor op 180 graden met boven en onderwarmte. Maak inkervingen in het zwoerd met tussenruimten van 1 cm. Meng het zout en de olijfolie. Wrijf het zwoerd en de inkervingen met de olijfolie. Leg het buikspek met het zwoerd naar beneden in een braadslede en zet 1,5 uur in de oven. Haal het buikspek uit de oven, en verhoog de temperatuur naar 220 graden. Leg de plakken ui en citroen in de braadslede en leg het vlees met de zwoerdzijde boven erop. Rooster het vlees nog 20 tot 30 minuten tot het zwoerd krokant is en het vlees mals.

Snijd voor het opdienen de spek in plakjes en het zwoerd in reepjes.

Zet een pannetje voor de hoisinsaus op het vuur. Verhit de olie en de sesamolie. Fruit hierin het knoflook heel even mee. Voeg de overige ingredienten toe en laat zachtjes koken voor 15 minuten. Haal het pannetje van het vuur en laat afkoelen.

Klop in een grote kom de wijnazijn, suiker, het zout en de peper. De suiker moet opgelost zijn, snijd de groenten julienne en meng het met de azijn.

Maak de chinese pannenkoekjes klaar in een stoommandje, laat ze zo’n 15 seconden stomen.

Pak een pannenkoekje en smeer een klein beetje hoisinsaus erop, beleg met plakjes buikspek en wat reepjes zwoerd. Doe er wat groenten op en evt. wat groene peper. Vouw het pannenkoekje dicht en geniet!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*