Lemoncurd

Lemoncurd

Lemoncurd is typisch engels het wordt gegeten bij de High tea bij de scones. Maar lemoncurd kun je ook verwerken in taarten, ook is het heel erg lekker door de yoghurt, op een cracker of over ijs. Het is een makkelijk recept, het enige wat je nodig hebt is een beetje geduld. De lemoncurd wordt au bain marie gemaakt.

Je kunt deze curd ook van andere fruitsoorten maken, zoals passievrucht, limoenen of frambozen. Ik heb dit nog nooit eerder geprobeerd, maar dat ga ik zeker een keer doen. De lemoncurd kun je in een potje bewaren en dit is twee weken houdbaar in de koelkast.

Ingrediƫnten

3 citroenen rasp en sap

150 gram roomboter

300 gram kristalsuiker

2 geklutste eieren

Recept

Was de citroenen goed onder de kraan, rasp daarna de citroenen. De citroenen pers je uit, en zeef daarna het sap zodat er geen stukjes in voorkomen.

citroenrasp

Zet een pan met een laagje water op, iets tegen de kook. Plaats hierin een andere pan, doe de suiker, de citroenrasp en de boter in de pan en wacht totdat de boter is gessmolten. Doe hierna de citroensap bij het mengsel totdat de sap is opgenomen. Nu doe je de geklutste eieren erbij. Belangrijk is om door te roeren totdat de curd de dikte heeft als van yoghurt. Om een tijdsindicatie te geven, dit duurt ongeveer een kwartier. Check af en toe of er nog water in de pan zit.

aubainmarie

Als de curd de juiste dikte heeft, giet de lemoncurd in een schaal om af te koelen. Doe de lemoncurd hierna in een gesteriliseerde pot en bewaar in de koelkast.

lemoncurd

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*