No bake chocolade cheesecake

No bake chocolade cheesecake

Na alle afstudeerstress was het tijd voor wat ontspanning. Ook moest ik natuurlijk mijn collega’s trakteren op een lekkere taart (belofte maakt schuld). Ik had in mijn hoofd zitten dat ik een chocoladetaart wilde maken. Er zijn maar weinig mensen die dit niet lusten toch? Aangezien ik weinig zin en tijd had om een hele chocoladetaart te maken, heb ik gekozen voor een makkelijke cheesecake. Het recept is afkomstig van Lauras Bakery. Het recept is voor een springvorm van 24 cm.

Ingrediënten

Bodem

250 gram amandeltongen

100 gram ongezouten roomboter

Beslag

200 gram Toblerone

100 gram pure chocolade

250 gram roomkaas

250 gram mascarpone

200 ml slagroom

Topping

100 gram Toblerone

Bereiding

Bekleed de bodem van een springvorm met een vel bakpapier, vet de randen met een beetje boter in. Voor de bodem maal je met een keukenmachine de koekjes fijn, in een kom kan je de koekjes ook fijnstampen. De koekjes hoef je dan niet helemaal fijn te stampen, een beetje structuur op de bodem is ook lekker. Smelt daarna de boter in een pan, en doe daarna de gemalen koekjes bij de boter. Meng dit goed samen, daarna stort je het mengsel in een bakvorm en druk je met de bolle kant van de lepel de koekjes aan zodat de bodem van de bakvorm bedekt is met koekjes. Zet de bakvorm daarna in de koelkast.

Smelt de chocolade au bain marie. Haal daarna de pan van het vuur en zet de chocolade apart zodat deze kan afkoelen. Klop de slagroom stevig, maar niet stijf. De structuur moet een beetje lobbig zijn. Doe de mascarpone en de roomkaas in een aparte kom bij elkaar en klop deze romig. Doe de slagroom bij dit mengsel en mix tot een glad mengsel. Doe daarna de chocola bij het slagroommengsel en mix totdat het mengsel een egale kleur heeft. Schenk het chocolademengsel in de bakvorm en laat deze 8 uur opstijven in de koelkast.

Als decoratie hak je een Tobleronreep fijn en strooi deze over de taart heen en smullen maar!

Cheesecake chocolade

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*