Italiaans schuim

Italiaans schuim

Italiaans schuim wordt ook wel kookschuim genoemd. Het wordt gemaakt door eiwitten stijf te kloppen en bij de eiwitten wordt suikersiroop toegevoegd. Bij het maken van de suikersiroop heb je een suikerthermometer nodig, want de siroop moet verwarmd worden tot 121 graden. Van dit schuim kan je ongegeneerd snoepen, omdat de eiwitten verhit zijn is er geen kans op een salmonellabesmetting. Het schuim is ideaal om macarons mee te maken of om taarten mee te bedekken. Als je er taarten mee bekleedt kan je met behulp van een gasbrandertje het schuim wat laten bruinen.

Ingrediƫnten

6 medium eiwitten

50 gram poedersuiker

300 gram kristalsuiker

85 gram water

Recept

Scheid 6 eieren, de eiwitten klop je stijf. Als er pieken ontstaan kan je de poedersuiker erbij doen. Laat de eiwitten staan en maak de suikersiroop. Doe de kristalsuiker en het water bij elkaar in een pan en zet op zacht vuur. Plaats de suikerthermometer in de pan en wacht totdat de siroop een temperatuur heeft bereikt van 121 graden. Je hoeft niet te roeren.

suikersiroop

Zet de mixer op de laagste stand en schenk langzaam de suikersiroop erbij. Zet daarna de mixer op de hoogste stand, nu is het wachten totdat het schuim is afgekoeld en er stijve pieken ontstaan. Het schuim kan je nu verwerken. Het is handig om bij dit recept een staande mixer te gebruiken.

italiaansschuim

 

Italiaans schuim kan je, net als gewoon schuim, afbakken in een oven op 100 graden in twee uur.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*