Citroenschuimtaart

Citroenschuimtaart

Voor een verjaardag dit weekend heb ik een goddelijke citroenschuimtaart gemaakt. Dit is zo’n recept wat je een keer in je leven geproefd en gemaakt moet hebben. De taart bestaat ondermeer uit frisse lemoncurd met een laag meringue erover. Het is het lekkerst om de lemoncurd zelf te maken. Succes gegarandeerd op een verjaardag.

Ingrediënten voor een quichevorm van 21 cm

Bodem

225 gram bloem

125 gram koude boter

1 tl suiker

50 ml ijskoud water

1 tl azijn

Vulling

1 recept lemoncurd

Topping

1 recept Italiaans schuim

Recept

Maak eerst de lemoncurd en laat afkoelen. Voor de bodem meng je alle ingrediënten bij elkaar. Kneed het deeg tot een samenhangend geheel. Verpak het deeg in plastic folie en leg het deeg een half uur in de koelkast om te laten rusten.

Vet de bakvorm in en bestuif met wat bloem. Verwarm de oven voor op 180 graden. Rol daarna het deeg uit en bekleed de bakvorm ermee. Prik gaatjes, met een vork, in de bodem.

deeg

Leg daarna een vel bakpapier en bakbonen zodat je het deeg kan blindbakken. Je kan hiervoor ook rijst gebruiken, dit zorgt ervoor dat tijdens het bakken, het deeg niet omhoog komt.

blindbakken

Zet het deeg eerst met de rijst 20 minuten in de oven, haal daarna de bakvulling eruit en laat het deeg nog ongeveer 15 minuten bruin worden.

Haal de bodem uit de oven en laat afkoelen. Tijdens het afkoelen kan je het Italiaans schuim maken. Als de bodem voldoende is afgekoeld, verdeel je de lemoncurd over de bodem.

Verdeel het schuim over de taart en brand het met een gasbrandertje een beetje bruin. Mocht je geen gasbrandertje tot je beschikking hebben, kan je de taart ook onder de grill zetten, maar je moet erbij blijven want in een paar seconden begint het schuim te bruinen.

Mocht je nog wat deeg over houden kan je dit makkelijk invriezen of gebruiken voor een hartige taart.

citroenschuimtaart

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*