Tikka Masala

Tikka Masala

Eigenlijk koken we Tikka Masala altijd uit een potje, maar we willen zo min mogelijk met pakjes en zakjes koken. Dus dit was voor mij een uitdaging om een lekkere curry op tafel te zetten en het is me gelukt! Dus hier het recept.

Ingrediënten voor 4 personen

3 el arachide olie

2 uien

Stukje verse gember (duimgrootte) geraspt

1 rode peper (zonder zaadlijsten) in ringetjes

Zelfgemaakte currypasta of een potje

300 gram kipfilet (biologisch)

1 blikje kokosmelk

1 blikje tomatenblokjes

Garnering

1 limoen

Handjevol verse koriander

Volle yoghurt

Recept

Verhit de olie in een braadpan, snijd de uien in ringen. Bak de uien samen met de peper en verse gember totdat de uien glazig zijn. Snijd de kipfilet in blokjes. Voeg de kipfilet en de currypasta bij het uimengsel. Schep de kipfilet om zodat alle stukjes onder de currypasta zitten en laat even aanbakken.

Voeg de tomatenblokjes en de kokosmelk toe. Breng het mengsel aan de kook. Laat de deksel op de pan en laat op laag vuur ongeveer 15 minuten doorkoken. Verwijder het deksel en laat nog ongeveer 5 minuten pruttelen. Controleer of de kip gaar is. Serveer met rijst, verse koriander, limoen en zelfgemaakt naanbrood.

tikkamasala

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*