Tikka Masala
Eigenlijk koken we Tikka Masala altijd uit een potje, maar we willen zo min mogelijk met pakjes en zakjes koken. Dus dit was voor mij een uitdaging om een lekkere curry op tafel te zetten en het is me gelukt! Dus hier het recept.
Ingrediënten voor 4 personen
3 el arachide olie
2 uien
Stukje verse gember (duimgrootte) geraspt
1 rode peper (zonder zaadlijsten) in ringetjes
Zelfgemaakte currypasta of een potje
300 gram kipfilet (biologisch)
1 blikje kokosmelk
1 blikje tomatenblokjes
Garnering
1 limoen
Handjevol verse koriander
Volle yoghurt
Recept
Verhit de olie in een braadpan, snijd de uien in ringen. Bak de uien samen met de peper en verse gember totdat de uien glazig zijn. Snijd de kipfilet in blokjes. Voeg de kipfilet en de currypasta bij het uimengsel. Schep de kipfilet om zodat alle stukjes onder de currypasta zitten en laat even aanbakken.
Voeg de tomatenblokjes en de kokosmelk toe. Breng het mengsel aan de kook. Laat de deksel op de pan en laat op laag vuur ongeveer 15 minuten doorkoken. Verwijder het deksel en laat nog ongeveer 5 minuten pruttelen. Controleer of de kip gaar is. Serveer met rijst, verse koriander, limoen en zelfgemaakt naanbrood.
Geef een reactie