Bietenburger met feta

Bietenburger met feta

Met bietjes kun je heel veel gerechten maken. Waaronder een bietenburger, de ideale vleesvervanger. Het recept is niet al te ingewikkeld, en sommige ingrediënten lijken wat vreemd, havermout in de burger?, maar het komt goed. Ik beleg mijn broodje met komkommer, tomaat, paprika en alfalfa. Uiteraard kan je ingrediënten weglaten die je niet lekker vindt, of juist wat extra’s toevoegen. Gebruik voor dit recept rauwe bietjes, van gekookte bietjes worden de burgers te nat en te slap.

Ingrediënten voor 4 burgers

Scheut olijfolie

2 rauwe geraspte bietjes

1 sjalotje

1 teen knoflook

100 gram feta

1 ei

100-150 gram havermout

peper en zout

Recept

Schil de bietjes met een dunschilller en rasp de bietjes met een rasp, snijd het sjalotje in stukjes en pers de knoflook uit in een kom. Brokkel de feta, en voeg het ei en de havermout toe. Kneed met je handen de havermout goed door het mengsel. Voeg peper en zout toe. Laat daarna het mengsel een half uur staan zodat de havermout het vocht van de bietjes goed kan opnemen.

Maak je handen nat en maak 4 burgers van het mengsel. Verhit in een koekenpan een scheut olijfolie. Bak de burgers aan beide kanten goudbruin. Snijd de komkommer, paprika en tomaat in plakjes, beleg je broodje met de groente en de bietenburger.

bietenburger

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*