Vijgen-notenbrood

Vijgen-notenbrood

Er is al een tijdje geen nieuw recept op het blog verschenen. Het was de afgelopen tijd een beetje druk, ik weet het geen goed excuus. Toch heb ik niet stilgezeten om een paar nieuwe recepten uit te proberen. Vandaag zal ik een aantal ervan op de site zetten, waaronder deze vijgen-notenbrood. Vorige week hebben we met vrienden een kerstdiner georganiseerd. Iedereen heeft een gang gemaakt, en ik heb voor bij de kaas deze vijgen-notenbrood gemaakt.

Ingrediënten

1 zakje droge gist

175 ml lauwwarm water

300 gram patentbloem

2 el olijfolie

2 el honing

Snuf zout

100 gram gedroogde vijgen in stukjes

100 gram walnoten in stukjes

Recept

Los het zakje gist in het water op. Doe de bloem, het water, de olijfolie, honing en het zout in een kom en kneed het tot een soepel deeg. Mocht het deeg wat plakkerig aanvoelen doe er wat bloem bij. Dek de kom af met een schone theedoek en zet de kom anderhalfuur op een warme plek om het deeg te laten rijzen. Als het deeg is gerezen kneed de stukjes vijgen en walnoten door het deeg, druk het deeg plat op een bakplaat en vorm tot een brood. Leg een theedoek over het brood en laat nog een uur rijzen. Verwarm de oven voor op 180 graden. Bak het brood in de voorverwarmde oven bruin in ongeveer 25 minuten. Je kunt controleren of je brood gaar is door op de onderkant te kloppen. Mocht het hol klinken dan is het brood klaar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*