Rode linzensoep
Linzensoep is snel en makkelijk te maken en het is erg lekker. Deze soep kan je in een grote hoeveelheid maken, want deze soep is nog ook makkelijk in te vriezen. En nog een voordeel het is low budget.
Ingrediënten voor 1 pan
300 gram gedroogde rode linzen
1 ui
2 teentjes knoflook
Halve zoete aardappel
1 tl kurkuma
1 tl komijnpoeder
1 tl koriander (potje)
1 blik gepelde tomaten
1 blik kokosmelk
500 ml bouillon
Peper en zout naar smaak
Verse koriander (optioneel)
Recept
Was de linzen onder een koude kraan, laat even uitlekken. Verhit in een braadpan wat olie, snijd de ui in stukjes en bak de ui totdat deze glazig is. Pers de knoflook uit en bak even mee. Snijd de zoete aardappel in blokjes en bak deze mee. Voeg de kruiden toe en laat heel even roosteren. Voeg de tomaten toe en roer goed door. Voeg de bouillon en de linzen toe, roer goed door. Schenk de kokosmelk erbij en laat de soep ongeveer een half uur op zacht vuur koken totdat de linzen gaar zijn. Pureer de soep met een staafmixer. Schenk de soep in kommen en garneer met koriander.
Geef een reactie