Zwarte bonenburger

Zwarte bonenburger

Ik eet al een tijdje vegetarisch en ben een beetje aan het experimenteren met vleesvervangers voor de hamburger. Op zijn tijd vind ik een vegetarische burger lekker. De Bietenburger heb ik al een paar keer gemaakt, en nu was het tijd om een andere burger te maken. De zwarte bonenburger, deze burger is vullend en gezond.

Ingrediënten voor 2 burgers

1 blik zwarte bonen

1 sjalotje

1 teentje knoflook uitgeperst

1 ei

Wat verse bieslook

3 el havermout

Peper en zout

Scheutje olijfolie

1 plakje geitenkaas

2 Italiaanse bollen

Klodder ketchup

2 tomaatjes

Alfalfa

Rucola

Recept

Spoel de zwarte bonen in een vergiet onder een stromend koud water. Snijd het sjalotje in stukjes. Doe de bonen in een kom en prak of pureer de bonen met een staafmixer fijn. Doe de sjalotjes, de knoflook en het ei bij de bonen en meng goed door elkaar. Doe de havermout erbij, dit absorbeert het vocht, de burgers worden dan niet te slap als je deze bakt. Voeg naar smaak peper en zout toe. Laat het mengsel even staan. Maak met natte handen twee burgers.

Verhit in een koekenpan een scheutje olijfolie, bak de burgers zo’n 3 minuten aan iedere kant. Snijd, terwijl de burgers bruin bakken, de tomaatjes in plakken. Beleg de broodjes met een klodder ketchup en leg hier wat rucola erop. Plaats de burgers op het broodje, beleg met een plakje geitenkaas, tomaat en alfalfa en eet smakelijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*