Bloemkoolsoep

Bloemkoolsoep

Mijn moeder had al een paar keer gezegd dat bloemkoolsoep zo lekker en zo makkelijk te maken is. Ik was de afgelopen weken/ maanden zo inspiratieloos, dit kwam mede omdat ik zo misselijk ben tijdens mijn zwangerschap. De afgelopen weken kon ik niet echt aan eten denken zonder dat ik er misselijk van werd. Maar bloemkoolsoep werkt goed bij misselijkheid. Let op bij het kopen van de bloemkool dat je Nederlandse of Spaanse bloemkool koopt. Bloemkool uit Frankrijk heeft een muffe lucht vanwege het visafval wat op het land wordt gebruikt.

Ingrediënten voor 1 pan soep

2 el olijfolie

1 ui

1 bloemkool

1 liter groentebouillon

50 gram roomboter

Recept

Verhit 2 el olijfolie in een soeppan. Snijd de ui fijn en bak de ui totdat deze glazig is. Maak ondertussen de bloemkool schoon door de groene bladeren eraf te snijden en de bloemkool in roosjes te snijden. Voeg de bloemkool bij de ui en bak even mee. Voeg de groentebouillon toe en breng aan de kook. Zet het vuur zacht en kook net zolang tot de bloemkool zacht is. Doe er nu een goede klont roomboter erbij. Pureer de soep met een staafmixer, als je eventueel een blender hebt doe de soep hierin dan wordt het een echte gladde soep. Schenk de soep terug in de pan en proef of deze op smaak is. Rasp er verse nootmuskaat over en klaar is je soep.

Bloemkoolsoep kun je met veel smaken combineren, als topping heb ik er blauwe kaas voor gebruikt. Maar de soep is ook lekker met bijvoorbeeld: uitgebakken spekjes, gerookte zalm en dille of kleingesneden stukjes paprika.

Er zullen nog wel meer combinaties lekker zijn, dus ik zou zeggen combineer erop los!

Evelien

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*