Chocoladecake

Chocoladecake

Wie vindt chocoladecake nou niet lekker? Nu ik zwanger ben, en niet meer zo misselijk, is dit één van mijn favoriete recepten. Om het helemaal af te maken zitten er ook nog stukjes pure chocolade erin. Verrukkelijk dus!

Ingrediënten  voor een cakevorm van 30 cm

250 gram suiker

250 gram roomboter op kamertemperatuur

Snufje zout

5 eieren

250 gr bloem

2 tl bakpoeder

50 gram suiker

95 ml slagroom

125 gram pure chocolade fijngehakt

Recept

Verwarm de oven voor op 160 graden en vet een cakevorm in, bekleed de bodem en de zijkanten met bakpapier.  Doe de suiker, de boter en het zout in een kom en mix voor ongeveer 5 minuten romig. Voeg daarna de eieren één voor één toe, wacht totdat een ei is opgenomen voordat je het andere ei toevoegt. Als het mengsel luchtig is, stop dan met mixen. Spatel het bloem en de bakpoeder voorzichtig door het beslag zodat de luchtigheid behouden blijft.

Smelt nu ongeveer 100 gram chocolade au bain marie, haal de kom van het vuur en meng het met de slagroom tot dit goed opgenomen is. Voeg als laatste de suiker toe. Spatel dit mengsel weer voorzichtig door het beslag. Voeg als laatste 25 gram fijngehakte chocolade door het beslag, en stort het beslag in de cakevorm en plaats in de oven voor ongeveer een uur.

Check de gaarheid van de cake door middel van een satéprikker, prik deze in het midden van de cake. Komt de satéprikker er schoon uit, dus zonder beslag eraan, dan kan de cake uit de oven. En laat de cake afkoelen.

Eet smakelijk!

Evelien

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*