Geroosterde tomaten paprikasoep

Geroosterde tomaten paprikasoep

Soep is één van mijn favoriete gerechten. Het is snel en makkelijk te maken. Het is lekker met een stuk zelfgebakken brood erbij. Nu het lente is, is het weer tijd voor lekkere lichte soepen zoals deze tomatensoep. Deze tomatensoep is lekkerder doordat de tomaten en de paprika vooraf zijn geroosterd in de oven, hierdoor geven ze meer smaak af.

Ingrediënten voor 1 pan soep

700 gram tomaten

4 knoflooktenen ongepeld

Olijfolie

6 snoeppaprika’s

1 sjalotje

Peper en zout

1 l groentebouillon

Recept

Verwarm de oven voor op 230 graden. Was de tomaten en de paprika’s, snijd de tomaten door midden en leg met de snijkanten naar boven in een ovenschaal. Verwijder de zaadlijsten uit de paprika’s en snijd in parten en leg bij de tomaten. Plet de knoflooktenen en leg deze ook in de schaal. Besprenkel de tomaten en de paprika met olijfolie en breng op smaak met peper en zout. Zet in de oven voor ongeveer 30 minuten totdat de tomaten zacht zijn.

Zet een soeppan op het vuur en verhit een klein beetje olijfolie. Schil en snijd het sjalotje fijn en bak even mee. Verwijder van de knoflooktenen de schil met behulp van twee vorken. Doe het tomatenmengsel en de knoflook in de pan en plet de tomaten met een pollepel. Schenk de bouillon erbij en laat even koken. Maak de soep glad met een staafmixer of door de blender. Serveer de soep bijvoorbeeld met focaccia.

Voor dit recept gebruikte ik restjes snoeppaprika, maar één paprika volstaat natuurlijk ook.

Evelien

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*