Frambozen-citroen cheesecake met kandijkoekbodem

Frambozen-citroen cheesecake met kandijkoekbodem

Ik liep al de hele tijd met het idee om weer een cheesecake te maken. Ik had nog wat citroen over en had nog wat frambozen in de vriezer liggen. Dus heb nog een pak kandijkoek en roomkaas in de winkel gekocht en ben aan de slag gegaan om deze lekkere frambozen-citroen cheesecake te maken.

Ingrediënten voor taartvorm van 21 cm

250 gram kandijkoek

100 gram roomboter

Rasp van 1 citroen

400 gram roomkaas

1 tl vanille extract

1 ei

50 gram suiker

Sap van 1 citroen

150 gram frambozen

Recept

Bekleed de bodem van de springvorm met een vel bakpapier. Verwarm de oven voor op 180 graden. Ik heb zelf geen keukenmachine dus ik heb de koekjes door middel van een theedoek en een deegroller fijn geslagen. Hierdoor krijg je ook wat grovere stukjes koek. Als je een keukenmachine hebt dan kan je de koekjes fijnmalen. Rasp de citroen, zorg ervoor dat je niet het witte van de schil meeraspt, dit geeft een bittere smaak af. Smelt de boter in de pan, meng hierbij de koekjes en de citroenrasp. Verdeel het mengsel gelijkmatig over de springvorm en duw aan met de bolle kant van een lepel. Zet de bodem voor vijf minuten in de oven.

Klop de roomkaas met een mixer los in een kom, voeg hierbij het ei, vanille-extract, suiker en sap van de citroen toe. Mix tot een egaal mengsel. Schep hierna de frambozen door het mengsel en schep het mengsel in de springvorm en strijk glad met een spatel. Zet de taart voor ongeveer 30 minuten in de oven, de bovenkant mag iets bruin kleuren. Zet de oven uit en laat de taart voor nog zo’n 30 minuten staan. Haal de taart uit de oven en laat de taart helemaal afkoelen en zet in de koelkast voor ongeveer 4 uur. Eet smakelijk!

Evelien

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*