Tarte tatin van witlof met geitenkaas en honing

Tarte tatin van witlof met geitenkaas en honing

Ik ben altijd op zoek naar nieuwe recepten om uit te proberen. Vaak ben ik op pinterest te vinden en vind daar behoorlijk veel recepten ook deze tarte tatin oftwel omgekeerde taart. Het meest bekende recept van tarte tatin is met appels. Deze tarte tatin is met witlof en geitenkaas een lekkere combinatie.

Ingrediƫnten voor een quichevorm van 26 cm

50 ml honing

750 gram witlof

50 gram roomboter

100 ml sinaasappelsap (vers geperst)

200 gram zachte geitenkaas

1 pakje bladerdeeg

1 ei

8 zongedroogde tomaatjes uit een potje

Recept

Verwarm de oven voor op 180 graden. Leg de plakken bladerdeeg op het aanrecht om te ontdooien. Maak de witlof schoon door de onderkant eraf te snijden en de buitenste bladen te verwijderen. Snijd de stronken door de helft en spoel af onder de kraan. Laat uitlekken in een vergiet. Smelt de boter in een koekenpan, bak de witlof aan iedere kant bruin. Schenk het sinaasappelsap erbij en laat de witlof ongeveer 8 minuten stoven.

Laat de witlof goed uitlekken. Verdeel de honing over de taartbodem. Leg de witlof met de platte kant naar beneden erop. Verdeel de geitenkaas erover. Leg de plakken bladerdeeg opelkaar en rol uit tot een dun deeg, een te dik deeg maakt de bodem te klef. Leg het deeg over de vulling heen en stop de zijkanten goed tussen de witlof en de taartrand in. Kluts het ei en smeer het ei over het deeg, prik gaatjes in het deeg. Bak de taart in de voorverwarmde oven in 35 minuten gaar en bruin. Laat de taart uit de oven ongeveer 10 minuten rusten. Bak een groot bord op de vorm en keer samen om. Let op de hete honing. Snijd de gedroogde tomaatjes in stukjes en leg op de taart. Eet warm of lauwwarm.

Evelien

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*