Pasta met spinazie, gorgonzola en zongedroogde tomaatjes

Pasta met spinazie, gorgonzola en zongedroogde tomaatjes

Eén van mijn favoriete pastagerechten is pasta met gorgonzola en spinazie. Dit recept maakte mijn moeder vaak en je kan mij, bij wijze van spreken, hiervoor wakker maken. Het beste is nog altijd om mij te laten slapen in de nacht. Het is een recept wat makkelijk en snel te maken is.

Ingrediënten voor twee personen

200 gram pasta

Olijfolie

1 ui

400 gram (diepvries) spinazie

8 zongedroogde tomaatjes gesneden

100 ml room

200 gram gorgonzola

Recept

Kook de pasta zoals aangegeven op de verpakking. Snipper de ui en verhit wat olijfolie in een koekenpan. Doe de ui in de pan en bak totdat deze glazig is. Doe de spinazie bij de ui en laat ontdooien. Verhit de room in een steelpannetje, en voeg de verbrokkelde gorgonzola toe. Laat de gorgonzola al roerend smelten. Schenk in koekenpan en laat nog even verwarmen. Doe de afgegoten pasta bij de saus en meng goed door. Voeg als laatste de zongedroogde tomaatjes toe en eet smakelijk.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*