Pasta met spinazie, gorgonzola en zongedroogde tomaatjes
Eén van mijn favoriete pastagerechten is pasta met gorgonzola en spinazie. Dit recept maakte mijn moeder vaak en je kan mij, bij wijze van spreken, hiervoor wakker maken. Het beste is nog altijd om mij te laten slapen in de nacht. Het is een recept wat makkelijk en snel te maken is.
Ingrediënten voor twee personen
200 gram pasta
Olijfolie
1 ui
400 gram (diepvries) spinazie
8 zongedroogde tomaatjes gesneden
100 ml room
200 gram gorgonzola
Recept
Kook de pasta zoals aangegeven op de verpakking. Snipper de ui en verhit wat olijfolie in een koekenpan. Doe de ui in de pan en bak totdat deze glazig is. Doe de spinazie bij de ui en laat ontdooien. Verhit de room in een steelpannetje, en voeg de verbrokkelde gorgonzola toe. Laat de gorgonzola al roerend smelten. Schenk in koekenpan en laat nog even verwarmen. Doe de afgegoten pasta bij de saus en meng goed door. Voeg als laatste de zongedroogde tomaatjes toe en eet smakelijk.
Geef een reactie