Wortelsoep met gember en kokosmelk
Vandaag voelde ik mij niet al te lekker. We hadden nog wat wortels over, die op moesten. Dus ik ben de voorraadkast ingedoken om te kijken wat ik kon maken met de wortels als hoofdingrediënt. Zo kwam ik op het idee om deze wortelsoep te maken. Deze wortelsoep is lekker licht, en helpt een beetje tegen de misselijkheid.
Ingrediënten voor 1 pan soep
Olijfolie
1 ui
600 gram wortels
2 tenen knoflook
5 cm verse gember
750 ml groentebouillon
100 ml kokosmelk
Garnering
Selderij
1 schep Griekse yoghurt
Recept
Verhit een scheut olijfolie in een soeppan, pel en snipper de ui. Bak de ui in de olijfolie tot deze glazig ziet. Schil en was de wortels en snijd in kleine stukjes. Bak de wortels kort mee, pers twee tenen knoflook bij de wortels. Laat even aanbakken. Schil de gember en snijd in stukjes en voeg dit toe. Schenk de groentebouillon erbij en laat de wortel zacht worden. Als de wortel zacht is, maak de soep glad door een staafmizer of door een blender. Roer de kokosmelk door de soep en proef of de soep op smaak is. Serveer de soep met wat selderij of koriander en schep er wat Griekse yoghurt erop. Eet smakelijk!
Evelien
Geef een reactie