Zalm en papillotte op de bbq

Zalm en papillotte op de bbq

Het bbq seizoen is weer begonnen en één van mijn lievelingsrecepten voor op de bbq is zalm en papillotte. Dit betekent dat de zalm in een pakketje van aluminiumfolie wordt gegaard. Het pakketje wordt zo dichtgevouwen waardoor de sappen niet kunnen ontsnappen.

Ingrediënten voor 2 personen

1 zalmmoot

Halve citroen

Kleine venkel

2 takjes dille

Olijfolie

Peper en zout

Recept

Bestrooi de zalm met peper en zout en een beetje citroensap. Leg de zalm op het aluminiumfolie. Snijd de citroen in schijfjes, leg de citroen bij de zalm evenals de venkel en de dille. Schenk wat olijfolie over de zalm en vouw de aluminiumfolie zo dicht zodat er geen lucht erbij kan.

De zalmpakketjes zijn ongeveer in 10 minuten klaar op de bbq.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*