Bietenhummus
Een leuke en lekkere variatie op de gewone hummus is de bietenhummus. De bietenhummus heeft een mooie roze kleur en heeft een licht zoete smaak. Dit is lekker op brood of om groenten mee te dippen. Voor dit recept gebruikte ik verse bietjes. De bietjes heb ik gewassen en ongeschild laten koken. Hierdoor bloedt de biet niet leeg en blijft de smaak en de kleur beter behouden. Het koken duurt wel lang voordat ze gaar zijn, reken hier zo’n 45 minuten voor.
Ingrediƫnten voor 1 bakje
2 gekookte bietjes
150 gram kikkererwten
1 teentje knoflook
2 el Griekse yoghurt
Sap en rasp van een halve citroen
1,5 el sesamolie
1 el olijfolie
1 tl komijnpoeder
Recept
Kook de bietjes of gebruik voorgekookte bietjes. Pureer de bietjes, de kikkererwten, de knoflook, yoghurt , het sap en rasp van de citroen, de olijfolie, sesamolie en de komijnpoeder tot een gladde massa. Breng op smaak met peper en zout. Bewaar de hummus in de koelkast.
Geef een reactie