Chocoladetaart met honeycomb

Chocoladetaart met honeycomb

Deze taart is heel erg lekker maar ook héél erg niet-light. We doen bij deze dus een beroep op je weldenkend mens-zijn. Net zoals het niet de bedoeling is om drie keer per dag bij de McDonalds te eten, is het ook niet de bedoeling om deze taart in je eentje op te eten. Nee weet je wat? Dat mag je lekker zelf bepalen. Als je het in je hebt om deze taart in z’n geheel te verslinden, dan moet je dat vooral niet laten. Wie zijn wij om jou te vertellen wat je al dan niet mag eten? Dat dacht ik ook. Maar als je cholesterol door het dak heen gaat dan zijn wij niet aansprakelijk… 😉

Goed, hou je vast want hier komt het recept! Het is gebaseerd op een Amerikaans recept waar we de maten van hebben omgerekend. Je hebt een stel taartvormen nodig van ongeveer dezelfde grootte. Je kan de taart zo hoog maken als je zelf wilt. Omdat we het een beetje netjes wilden houden hebben we één dubbeldekker gemaakt en een enkele taart. Met twee taartvormen kom je dus ook al een heel eind. Voor het recept van de honeycomb moet je hier zijn.

Ingrediënten voor taartvorm van 21 cm

375 gram bloem

550 gram suiker

125 gram cacao

3 tl baking soda

2 tl bakpoeder

1 tl zout

6 medium eieren

150 ml zonnebloemolie

120 ml karnemelk

3 tl vanille-extract

120 ml lauwwarm water

Chocolade ganache

250  gram poedersuiker

3 el cacaopoeder

240 gram roomboter op kamertemperatuur

80 gram gesmolten pure chocolade

50 ml slagroom

Recept

Verwarm de oven voor op 170 graden. Bekleed de bodem van de taartvormen met bakpapier en vet de taartvormen in en bestuif de randen met cacaopoeder. Mix alle droge ingrediënten bij elkaar. Mix in een andere kom de eieren, de zonnebloemolie, karnemelk en de vanille-extract door elkaar. Schenk het lauwwarme water geleidelijk aan de mix toe terwijl je blijft roeren.

Voeg de natte ingrediënten toe aan de droge ingrediënten. Zet de standmixer op medium stand en mix voor ongeveer 2-3 minuten. Het mengsel zal erg dun zijn. Verdeel het mengsel over de taartvormen en zet de taarten zo’n 30-35 minuten in de oven. Controleer de gaarheid door middel van een satéprikker, prik deze in het midden van de taart, en mocht deze er schoon uitkomen dan is de taart klaar. Haal de taarten uit de oven en laat ze afkoelen.

Voor de ganache laat je de chocolade au bain marie smelten. Mix de suiker en de cacaopoeder door elkaar. Voeg hierna geleidelijk de boter, de chocolade en de slagroom aan toe. Mix totdat het mengsel de juiste dikte heeft. Dit duurt ongeveer 5 minuten.

Als de taarten voldoende zijn afgekoeld, als ze nog warm aanvoelen loopt de ganache ervan af, kan je de ganache erop smeren met een spatel. Of anders met de bolle kant van een lepel. Leg een helft van de taart op een bord, besmeer deze met de ganache, verkruimel de honeycomb en leg wat honeycomb op de taart. Leg de andere taart erbovenop en besmeer deze weer met ganache, en besmeer de zijkanten met ganache. Bestrooi de bovenkant van de taart met honeycomb en zet in de koelkast voor ongeveer een uur. De ganache zal nog wat uitharden in de koelkast.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*