Pompoensoep met geroosterde paprika

Pompoensoep met geroosterde paprika

We blijven nog even in de sfeer wat te doen met een pompoen? Mocht je nog wat pompoen over hebben dan kan je deze heerlijke pompoensoep maken.  Voor deze soep heb ik de paprika’s zelf geroosterd. Door het roosteren van de paprika komt de zoete smaak naar boven. Voor het roosteren van de paprika heb ik mijn gasfornuis gebruikt. Ik heb op een kleine pit de paprika gelegd, en het gas aangezet. Zet het gas zo hoog dat de vlammen de paprika bereiken. Rooster de paprika net zolang totdat het vel zwartgeblakerd is, draai nu met een tang de paprika om zodat deze kant ook geroosterd wordt. Wanneer alle kanten zijn geroosterd, leg je de paprika in een kom en doe er een vel vershoudfolie strak omheen zodat er geen lucht bijkomt. Laat de paprika zo’n 15 minuten in de kom. Haal hierna de paprika eruit en haal het vel er met je handen eraf. Snijd de zaadlijsten eruit en de paprika’s zijn klaar voor gebruik.

Ingrediënten voor 1 pan soep

1 kleine oranje pompoen

4 tenen knoflook

1 tl gerookte paprikapoeder

Peper en zout

Olijfolie

4 grote rode paprika’s

2 sjalotjes

1 bouillonblokje

750 ml water

Recept

Verwarm de oven voor op 180 graden. Maak de pompoen schoon, door de pompoen door te snijden. De draden en zaden er met een lepel uitlepelen en snijd de pompoen in blokjes. Verdeel de pompoen over een bakplaat. Houd de knoflooktenen in de schil en plet ze met een mes. Leg de tenen bij de pompoen. Schenk er wat olijfolie over, en breng op smaak met paprikapoeder, peper en zout. Rooster de pompoen in een half uur gaar.

Rooster de paprika’s en ontvel ze. Snijd de paprika in stukjes. Snijd de sjalotjes fijn.

Verhit wat olijfolie in een soeppan, fruit de sjalotjes aan. Bak de pompoen en de knoflook zonder schil kort mee, en voeg de paprika toe bak even mee. Voeg het bouillon en het water toe en laat nog even een half uurtje koken. Pureer of blender de soep glad.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*