Witte chocolademousse met popcorn en gezouten karamel en bastognekruim

Witte chocolademousse met popcorn en gezouten karamel en bastognekruim

Nu het bijna Pasen is, is het weer tijd om lekkere recepten te bedenken voor de Paastafel voor familie en vrienden. Een lekker toetje mag daar zeker niet bij ontbreken. En ik weet zeker dat je de blits steelt met dit heerlijk toetje, succes verzekerd!

 

Ingrediënten voor 6 personen

Witte chocolademousse

125 ml slagroom

1 el suiker

3 eiwitten

150 gram witte chocolade

Popcorn

Handjevol popcornmais

Scheutje zonnebloemolie

Karamel

100 gram suiker

4 el water

1 tl grof zeezout

Bastognekruim

3 bastognekoekjes verkruimeld

Maak eerst de chocolademousse, maak dit een paar uur van tevoren, omdat de mousse in de koelkast moet opstijven. Klop eerst de slagroom met de suiker stijf, totdat er pieken ontstaan. Zet de slagroom weer terug in de koelkast. Klop de eiwitten stijf, als je de kom op zijn kop kan houden en het eiwit blijft erin zitten dan is het stijf genoeg. Smelt de chocolade au bain marie, laat de chocolade iets afkoelen. Spatel de chocolade bij de slagroom en spatel daarna voorzichtig door het eiwit. Doe het mengsel in een ovenschaal en zet de mousse voor zo’n 3-4 uur in de koelkast om op te stijven.

Zet een bakplaat met bakpapiertje klaar op het aanrecht. Voor de popcorn gebruik je een pan met een dikke bodem, doe een scheut zonnebloemolie in de pan zodat de bodem bedekt is. Maak de olie warm, pof de mais in de pan. Vergeet niet de deksel op de pan te doen! Het poffen is klaar wanneer het stil wordt in de pan. Schep de poopcorn op de bakplaat.

Voor de karamel neem je een pannetje met een dikke bodem en doe daarin de suiker en het water. Zet op laag vuur op en laat karameliseren. Dit kan best even duren, maar blijf er bij! Niet roeren, met een nat kwastje kan je langs de kant van de pan te strijken, zo voorkom je kristallen. De karamel is klaar als het een mooie bruine kleur heeft en een  iets gebrande smaak. Pas op dat je vingers niet in de karamel steekt, deze is namelijk gloeiend heet!

Giet de karamel over de popcorn, en strooi er het zout overheen. Laat even afkoelen. Maak nu de borden op. Verkruimel de koekjes, leg wat van het kruim op het bord. Maak een quenelle van de mousse, leg op het kruim. Doe er wat popcorn bij en eet smakelijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*