Knolselderijsoep met paddenstoelen

Knolselderijsoep met paddenstoelen

Vandaag wilde ik weer eens soep maken, omdat ik al te vaak tomatensoep heb gemaakt, wilde ik een andere soort soep proberen. Het werd uiteindelijk knolselderijsoep met zoete aardappel en paddenstoelen. De knolselderij is even een werkje om hem te schillen en schoon te maken, maar als die eenmaal schoon is dan heb je in een handomdraai deze soep klaar.

Ingrediënten 

Klont roomboter

1 grote ui

500 gr knolselderij

200 gr zoete aardappel

400 ml kokosmelk

600 ml water

1 tablet groentebouillon

Peper en zout

Bakje gemengde paddenstoelen

2 takjes verse tijm

Recept

Snijd de ui in stukjes, verhit een klont roomboter in de pan. Bak de ui totdat deze glazig is. Schil en snijd de knolselderij en zoete aardappel in stukjes. Doe deze in de pan en laat ongeveer 10 minuten bakken op middelhoog vuur. Doe er wat peper en zout bij. Voeg de kokosmelk, het water en bouillonblokje toe en breng aan de kook. Laat het koken totdat de knolselderij en zoete aardappel zacht zijn, dit duurt ongeveer 15 minuten.

Ondertussen kun je in een koekenpan met een beetje roomboter de paddenstoelen op hoog vuur bakken. Ris de blaadjes van twee takjes tijm en doe deze bij de paddenstoelen. Breng op smaak met wat zout.

Als de knolselderij en de zoete aardappel zacht gekookt zijn, pureer de soep met een staafmixer. Schenk de soep in kommen en verdeel de gebakken paddenstoelen over de kommen.

knolselderijsoep

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*