Knolselderijsoep met paddenstoelen
Vandaag wilde ik weer eens soep maken, omdat ik al te vaak tomatensoep heb gemaakt, wilde ik een andere soort soep proberen. Het werd uiteindelijk knolselderijsoep met zoete aardappel en paddenstoelen. De knolselderij is even een werkje om hem te schillen en schoon te maken, maar als die eenmaal schoon is dan heb je in een handomdraai deze soep klaar.
Ingrediënten
Klont roomboter
1 grote ui
500 gr knolselderij
200 gr zoete aardappel
400 ml kokosmelk
600 ml water
1 tablet groentebouillon
Peper en zout
Bakje gemengde paddenstoelen
2 takjes verse tijm
Recept
Snijd de ui in stukjes, verhit een klont roomboter in de pan. Bak de ui totdat deze glazig is. Schil en snijd de knolselderij en zoete aardappel in stukjes. Doe deze in de pan en laat ongeveer 10 minuten bakken op middelhoog vuur. Doe er wat peper en zout bij. Voeg de kokosmelk, het water en bouillonblokje toe en breng aan de kook. Laat het koken totdat de knolselderij en zoete aardappel zacht zijn, dit duurt ongeveer 15 minuten.
Ondertussen kun je in een koekenpan met een beetje roomboter de paddenstoelen op hoog vuur bakken. Ris de blaadjes van twee takjes tijm en doe deze bij de paddenstoelen. Breng op smaak met wat zout.
Als de knolselderij en de zoete aardappel zacht gekookt zijn, pureer de soep met een staafmixer. Schenk de soep in kommen en verdeel de gebakken paddenstoelen over de kommen.
Geef een reactie