Tagliatelle met gamba’s en zongedroogde tomaatjes

Tagliatelle met gamba’s en zongedroogde tomaatjes

Vandaag had ik niet zo’n zin om lang in de keuken te staan. Ik keek in mijn koelkast en in mijn vriezer om te kijken wat ik kon koken. In mijn vriezer lagen ongepelde gamba’s, en in de koelkast lag nog wat rucola en gedroogde tomaatjes op olie. Zo kwam ik op het idee om pasta te maken met gamba’s in knoflookolie en een saus van zongedroogde tomaatjes en rucola. Niet al te moeilijk om te maken!

Ingrediënten (op basis van twee personen)

 Een scheut olijfolie

1 grote teen knoflook

Peper en zout

12 ongepelde gamba’s

10 gedroogde tomaatjes

Een scheut droge witte wijn

Een handvol rucola

Geraspte parmezaanse kaas

Recept

Om te beginnen moeten de gamba’s eerst ontdooid worden, deze kun je het beste een half uur in koud water leggen totdat ze zacht aanvoelen. Ondertussen kan je een pan met water laten koken voor de pasta en de pasta koken zoals aangegeven op de verpakking. Als ze zacht zijn kan je ze pellen en daarna droogdeppen met keukenpapier.Als je dit niet doet, kan de olie gaan spetteren als je de gamba’s erin legt. Hierna doe je een scheut olijfolie in een koekenpan, de bodem van de pan moet bedekt zijn met olie. Als de olie heet is dan pers je een teen knoflook uit in de olie. Voeg er ook wat peper en zout aan de olijfolie toe. Laat de knoflook een paar minuutjes bakken, hierna doe je de gamba’s erbij. De gamba’s hoef je maar heel kort te bakken, totdat ze helemaal roze zijn, ik laat ze daarna nog een paar minuutjes bakken op laag vuur. Ondertussen kan je de gedroogde tomaatjes pureren en bij de gamba’s doen. Om de saus wat dunner te maken, doe je er een scheut droge witte wijn bij. Als de pasta gaar is giet deze dan af. Bewaar eventueel wat kookvocht, deze kan je bij de saus doen om het nog dunner te maken. Als de pasta is afgegoten, doe je de pasta op een bord. Als laatste doe je de rucola bij de saus en laat het een minuutje warm worden. Doe daarna de saus over de pasta, rasp er wat parmezaanse kaas erover en klaar is je gerecht.

Ik gebruikte in dit recept ongepelde gamba’s uit de diepvries, maar om het jezelf nog wat makkelijker te maken, zou je ook gekookte garnalen uit het koelvak kunnen halen. Deze hebbendan minder tijd nodig om gebakken te worden. tagliatelleGamba

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*