Massaman curry met rundvlees
De massaman curry, ik kende het recept eerst ook niet, maar mijn man kwam ermee aanzetten. Niet dat hij er eerder ook van gehoord had hoor. Het is een Thaise curry die wordt gemaakt met rundvlees of kip en aardappelen. Als mijn man iets heeft bedacht, betekent het meestal dat ik in de keuken sta en dat mijn man de boodschappen doet. Helemaal prima daar niet van, want ik vind het helemaal leuk om nieuwe dingen uit te proberen. Soms pakt het niet zo goed uit, maar meestal dus wel. Zo ook met dit recept.
Ingrediënten voor 3-4 personen
Currypasta
3 rode pepers van de zaadlijsten ondaan
2 sjalotjes gepeld
2 tl korianderpoeder
2 tl komijnpoeder
1/2 tl kaneel
5 peperkorrels
4 teentjes knoflook
1 stengel citroengras kontje eraf
5 cm gember geschild
1 tl trassi
3 tl vissaus
2 tl suiker
Paar stengels verse koriander
1/2 tl zout
Vlees
2 el plantaardige olie
600 gram riblappen
2 steranijs
1 kaneelstokje
5 groene kardemonpeulen
300 ml runderbouillon
400 ml kokosmelk
200 ml kokosroom
5 cm gember geschild
1 limoen (rasp en sap)
Bereiding
Snijd de riblappen in blokjes. Schil de aardappelen in vieren en laat ze in het water staan totdat je ze gaat gebruiken.
Maak nu de currypasta, doe alle ingrediënten in een keukenmachine en maal fijn. Zet even opzij. Verhit wat olie in de pan bak het vlees in delen en bak het even aan alle kanten aan. Haal het vlees uit de pan en bak de steranijs, kaneel en kardemonpeulen kort, zodra het gaat geuren doe je de currypasta erbij, bak zo’n 2 minuten.
Doe het vlees bij de currypasta en meng alles goed door elkaar, bak weer 2 minuutjes. Doe de bouillon, kokosmelk en kokosroom erbij en roer goed door. Doe het stuk gember erbij en zet het vuur laag.
Doe de deksel er half op of helemaal niet en laat 1 uur en 45 minten staan op het kleinste vuur of een vlamverdeler.
Doe de aardappelen erbij en laat nog 25 a 30 minuten verder sudderen, het geheel moet goed ingedikt zijn.
Vlak voor het serveren op smaak brengen met limoensap en rasp. Eet de curry met wat witte rijst of met zelfgebakken naan. Voor de extra vitamine kun je er komkommertjes in het zuur erbij serveren.
Geef een reactie