Spaghetti alla carbonara zonder poespas

Spaghetti alla carbonara zonder poespas

Ik heb een ontzettend lekker recept voor spaghetti alla carbonara ontdekt, dit recept komt uit de Italiaanse Culinaria. Super eenvoudig zonder poespas. Als je gaat kijken op internet voor carbonara dan kom je veel recepten tegen waar room en peterselie ingaat.

Maar dit is een origineel recept met alleen ei, knoflook en buikspek, ik weet het weer een recept met buikspek, maar het is ook gewoon een lekker stuk vlees. En om het af te maken een beetje geraspte kaas.

De spaghetti wordt gebonden door het ei, de spaghetti moet na het koken meteen bij de spekjes en het ei worden toegevoegd en geroerd worden, mocht het te koud zijn dan heb je een gerecht met roerei en dat is niet lekker, weet ik uit eigen ervaring.

Let op! Dit recept bevat rauw ei, dus het is niet geschikt voor ouderen, zwangeren en jonge kinderen.

Ingrediënten voor 2 personen

200 gram spaghetti

30 gram roomboter

1 knoflookteen gepeld

150 gram buikspek of een blokje gerookt spek in blokjes

50 gram geraspte parmezaanse kaas of Hollandse kaas

1 ei

1 eidooier

Zout en peper

Recept

Verhit de boter in een zware pan, doe het spek en de knoflookteen erbij. Kook ondertussen de spaghetti, volgens aanwijzingen op de verpakking.

Klop de eieren los.

Als het spek en de knoflook bruin verkleurd zijn, haal je de knoflook uit de pan. Laat de pan nog even op het vuur staan. Giet de spaghetti af, voeg de spaghetti bij het spek en hussel goed door elkaar. Nu komt het het belangrijkste, neem de pan van het vuur en roer een beetje peper, de eieren en de helft van de kaas bij de spaghetti en roer totdat de spaghettislierten bedekt zijn en het ei gestold is. Roer de rest van de kaas erdoor en dien op.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*