Gefrituurde inktvisringen

Gefrituurde inktvisringen

Deze beauty heb ik weten om te toveren tot heerlijke malse inktvisringen. Het schoonmaken ervan is even een klusje, trek hierbij plastic handschoenen aan!

Hier de uitleg:

  • Neem de kop in de ene hand en het lijf in de andere. Trek aan de kop, die laat gemakkelijk los samen met de melkachtige ingewanden. De ingewanden gooi je weg.
  • Snijd de tentakels van de kop, net onder de ogen, en gooi de kop weg. Knijp de harde bekachtige mond uit de holte van de tentakels en gooi weg.
  • Steek je hand in het lijf en haal de plasticachtige balein uit het lijf en gooi weg.
  • Trek het dunne paarsachtige velletje van huid en vinnen en je houdt een mooi wit zakje over. Spoel de zak met water. ‘t Is even oefenen, maar al snel zul je merken dat het een makkelijk karwei is.
  • Snijd het lijf in ringen van 1 cm en gebruik ook de tentakels voor dit gerecht.

Ingrediënten

1 schoongemaakte inktvis

50 gram bloem

50 gram maïzena

1 el citroen

Peper en zout

Bereiding

Verwarm de frituur voor op 180 graden. Meng in een ruime kom de bloem en de maïzena. Strooi peper en zout over de schoongemaakte inktvis. Schep de inktvis om in de kom, schud teveel aan bloem van de inktvis.

Frituur de inktvis tot ze mooi bruin en krokant zijn (duurt ongeveer 3-4 minuten). Laat ze uitlekken op een keukenpapiertje. Serveer met een partje citroen en een beetje mayonaise.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*