Kippenhartjes en gefrituurde kippenlevertjes

Kippenhartjes en gefrituurde kippenlevertjes

IMG_0929

 

Ja de kip! De kip is de eerste die in behandeling wordt genomen. Kippenhartjes, ook wel de ziel van de kip, gaan we marineren en bakken. En de levertjes gaan we frituren. De verwachtingen waren niet al te hoog gespannen. Aangezien dit het eerste experiment is en ik nog een beetje onwennig ben met wat ik precies allemaal met dit soort onderdelen kan beginnen, was het resultaat ook niet helemaal perfect. Dat maakt ook niet uit, want dan valt er tenminste nog wat te leren. Grote verrassing waren de kippenhartjes. We hadden ze nog nooit gegeten, dus erg benieuwd waar ze naar zouden smaken. Marit was het eerste slachtoffer om deze receptjes te ondergaan (en aan haar zijn de mooie foto’s ook te danken) en haar omschrijving van de hartjes was als volgt: qua structuur de stevigheid van inktvis met de smaak van biefstuk. “Smaakt een beetje naar kip” ging in deze situatie dus ook niet op.

IMG_0783

 

Kippenhartjes

500 gram kippenhartjes

Roomboter

De marinade:

2 el sojasaus

2 el mirin

1 el versgeraspte gember

1 el knoflookpasta/2 teentjes geperste knoflook

chilivlokken

sap van 1/2 limoen

Als er nog buisjes uit de hartjes steken, snijd die dan af. Doe de marinade bij de kippenhartjes en laat het liefst minstens twee uur intrekken. Ik heb knoflookpasta gebruikt in de marinade omdat mijn knoflook per ongeluk op was. Maar de pasta smaakte erg goed in combinatie met de hartjes dus dat zou ik vooral gebruiken. Verse knoflook is ook prima, maar laat het dan wel wat langer intrekken. De chilivlokken kun je naar smaak toevoegen. Hou je van pittig, pleur er lekker veel doorheen. Ben je een beetje een watje, doe je gewoon wat minder. Geen probleem. Weglaten is alleen geen optie. Laat de boel een tijdje intrekken en bak de hartjes daarna in de boter tot ze net gaar zijn.

De levertjes

500 gram kippenlevertjes

melk

bloem

eieren

zonnebloemolie

Snijd de levertjes in gelijke stukken en leg ze in de melk. Breek de eieren in een kom en hussel een beetje door elkaar. Doe de bloem in een andere kom met peper en zout. Doop de levertjes nu eerst in het ei. Als in: IMG_0854

Lekker met je handen in die derrie zitten. Als je je smaakpapillen er dan geen plezier mee kan doen, heb je in ieder geval je handen een leuke tijd bezorgd. Als je dit een tijdje gedaan hebt, frituur je ze ongeveer 4 minuten in de hete olie. Ik heb geen frituurpan dus ik heb ze in de wok gefrituurd. Als je in eenzelfde situatie verkeert, dan raad ik je wel aan een spatscherm te gebruiken. Deze jongens hebben namelijk sterk de neiging om te ontploffen maar soms kon zelfs het spatscherm de boel niet redden. Wees dus een beetje voorzichtig en hou afstand.

 

1 Comment on “Kippenhartjes en gefrituurde kippenlevertjes

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*