Kippentenen

Kippentenen

IMG_0937

Ik was nog niet helemaal uitgekipt en toen ik in de toko was, viel mijn oog ineens op deze ingevroren kippentenen. Ik wilde ze al een tijdje proberen maar had geen idee waar die dingen te koop zijn. Na een korte ondervraging (omdat ze waarschijnlijk dachten dat ik dacht dat het oude vertrouwde kippenpootjes waren) mocht ik ze meenemen. Het zijn de tenen, oftewel: een botje, kraakbeen, vet en vel. Kluiven taken to another level. Christina en Jolijn waren slachtoffer deze keer, met wisselend enthousiasme. Christina was wat minder blij dan Jolijn met dit plan en dat terwijl Christina degene is die mij tien jaar geleden garnalen heeft leren pellen. Daarvoor durfde ik ze niet eens aan te raken! Dan is het dus eigenlijk d’r eigen schuld dat ze nu deze tenen heeft moeten eten.

IMG_0974

Sticky kippentenen

1 kilo kippentenen (ontdooid)

2 el geraspte gember

2 el sojasaus

2 el hoisinsaus

1 el oestersaus

2 el sriracha saus

3 el honing

sesamzaadjes (geroosterd)

zonnebloemolie

Kook de tenen 1,5 tot 2 uur in gezouten water tot ze zacht zijn. Haal de nagels dan van de tenen af! Dit was ik vergeten waardoor het kluiven nog een groter debacle werd dan verwacht. Het is al een uitdaging om er iets vanaf te krijgen maar als je dan ook nog een nagel in je keel krijgt, wordt het je wel heel lastig gemaakt. Bak ze daarna aan in de hete olie tot ze lichtgekleurd zijn. Voeg dan de gember, sojasaus, hoisinsaus, oestersaus, sriracha saus en honing toe. Schep af en toe om zodat alles goed onder de saus zit en er een kleverige bende ontstaat. Gooi de geroosterde sesamzaadjes eroverheen en smullen maar!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*