Honeycomb met een chocoladelaagje

Honeycomb met een chocoladelaagje

We hebben tot tweemaal toe aan den lijve (en dan voornamelijk aan de smaakpapillen) ondervonden dat baking soda die te lang open in het keukenkastje staat niet zo lekker meer gaat smaken. Dus, tipje vooraf: mocht je je wagen aan dit recept wees er dan zeker van dat je baking soda goed ‘vers’ is. Daarnaast is het belangrijk dat je de karamel niet te donker laat worden, omdat het buiten de pan nog lang heet blijft en daardoor snel te bitter wordt. Daar doe je je proefkonijnen geen plezier mee. Verder is het eigenlijk hartstikke simpel en leuk om te maken.

 

Ingrediƫnten

200 gram suiker

3 eetlepels suikersiroop (bijvoorbeeld Lyle Golden Syrup) of honing

1 eetlepel baking soda

100 gram pure chocolade

Recept

Zet een ovenschaal met daarin een bakpapier klaar.

Doe de suiker in een niet te klein steelpannetje. Als je zometeen de baking soda erbij doet, gebeurt er vanalles met die karamel dus daar moet wel ruimte voor zijn.

Roer op een rustig vuurtje de siroop door de suiker met een houten spatel.

Laat het daarna met rust en wacht tot alles zachtjes bubbelt.

Zodra de karamel mooi goudgeel van kleur is, zet je het vuur uit.

Gooi direct de eetlepel baking soda erbij en roer het goed door elkaar met de houten lepel.

Giet het goedje vervolgens op het bakpapier in de ovenschaal.

Laat het afkoelen tot het helemaal hard is geworden, een uurtje ongeveer.

Breek hem na het afkoelen in stukken.

Breek de chocolade in stukjes en smelt het in de magnetron of au bain marie. In de magnetron is lekker makkelijk, maar kijk wel uit dat je het niet te lang achter elkaar erin laat staan. Check na 30 seconden even of het gesmolten is en roer de chocola even om. Mocht het niet allemaal gesmolten zijn, doe het er nog 20 Ć” 30 seconden in en roer nog een keer. Herhalen tot het helemaal gesmolten is.

Nu kun je de brokken honeycomb in de chocoladedippen of de chocolade eroverheen gieten en met een kwastje een beetje uitsmeren.

Zet het geheel nog even in de koelkast zodat de chocolade hard kan worden.

En done!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*