Lamskoteletten met harissapoeder van de bbq
Afgelopen week was het prima barbecueweer, afgelopen weekend hebben we bijvoorbeeld drie keer gebarbecued. Ik moet zeggen dat ik er nu wel een beetje klaar mee ben. Eén van de lekkere recepten die ik heb bedacht zijn deze lamskoteletten met harissapoeder. We hadden zo’n twee kilo voor 5 personen gehaald, ik zal je alvast vertellen dat dit veels te veel was. Eén kilo is meer dan genoeg, de lamskoteletten hadden we bij een Turkse slager gehaald. De volgende dag waren ze ook ontzettend lekker, we hadden ze even opgepiept in de oven.
Ingrediënten voor 5 personen
1 kilo lamskoteletten
Olijfolie
Harissapoeder
1 el gerookte paprikapoeder
3 tl komijn
2 tl cayennepeper
2 tl gemberpoeder
2 tl kurkuma
2 tl zout
Recept
Voor de harrisapoeder; neem een bij voorkeur een granieten vijzel en vul deze met alle kruiden. Meng de kruiden eerst en stamp en wrijf de kruiden vervolgens fijn. Leg de lamskoteletten in een schaal, schenk er olijfolie eroverheen, alle lamskoteletten moet goed bedekt zijn met olijfolie. Schep er de harissapoeder overheen en meng goed door zodat alle lamskoteletten bedekt zijn. Mocht je nog poeder over hebben, bewaar dit in een afgesloten pot voor een volgende keer. Dek de schaal af met plastic folie en laat minimaal 1 uur marineren in de koelkast. De smaken trekken dan lekker in het vlees. Haal de schaal uit de koelkast en laat op kamertemperatuur komen. Leg ze dan op een hete barbecue en rooster ze dan medium rare (3-5 minuten aan elke kant) gaar en bruin. Deze lamskoteletten smaken lekker met bijvoorbeeld tzatziki.
Geef een reactie