Gnocchi met dubbelgedopte tuinbonen en spek

Gnocchi met dubbelgedopte tuinbonen en spek

Bij de groenteboer zag ik ze weer liggen, verse tuinbonen. Dus 500 gram meegenomen naar huis en bedacht dat ik gnocchi met tuinboontjes ging maken. Met dubbelgedopte tuinbonen welteverstaan. Dit betekent dat de boontjes uit de peul gaan en daarna dat het velletje weer van de boontjes eraf wordt gehaald. Vol goede moed begon ik eraan, de boontjes uit de peulen halen gaat nog wel, maar dan dat velletje. Ik gebruik een aardappelschilmesje om ze iets in te snijden en dan pel ik het velletje met mijn vingers eraf. Halverwege had ik er al geen zin meer in, maar dan moet je nog even doorzetten om daarna een heerlijk gerecht op tafel te kunnen zetten. Als je nog tijd en zin hebt kun je de gnocchi nog zelf maken met dit recept, maar voorverpakte gnocchi zijn sneller klaar.

Ingrediënten voor 2 personen

1 pak voorverpakte gnocchi

125 gram gerookte spek

4 lente-uitjes

500 gram dubbelgedopte tuinboontjes

1-2 el crème fraîche

Fijngehakte platte peterselie

Parmezaanse kaas naar smaak

Recept

Dubbeldop de tuinboontjes, spoel ze af onder koud stromend water. Bak in een koekenpan de spekjes, snijd de lente-uitjes in fijne ringetjes, voeg dit bij de spek en bak even mee. Voeg de tuinboontjes toe en bak ze mee totdat ze zacht zijn.

Kook ondertussen de gnocchi, als ze boven komen drijven dan zijn ze gaar. Leg ze op een bord met een keukenpapiertje. Voeg de gnocchi bij het spek en de tuinbonen om ze nog even mee te laten bakken. Voeg de crème fraîche toe. Schep het mengsel op het bord en bestrooi met peterselie en met de kaas.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*