Gerechten voor bij de bbq
Vandaag was het super mooi en warm weer. Dus het was weer mooi tijd om de barbecue aan te steken. Er staan een paar lekkere recepten van vlees en vis voor op de barbecue op de website. Maar als je niet weet wat je erbij kunt maken heb ik hier een paar voorbeelden voor bij de barbecue.
Maïskolf van de bbq voor 2 personen
Ingrediënten
2 hele maïskolven
Roomboter en zout naar smaak
Recept
Haal de bladeren naar beneden en was de kolven onder koud stromend water. Verwarm de bbq, leg de kolven heel op het rooster, rooster ze binnen 10 minuten goudbruin. Keer regelmatig. Smeer de kolven in met roomboter en bestrooi met zout en hap de kolven kaal.
Salade caprese
Deze salade is simpel om te maken en snel klaar. Voor deze salade gebruik ik wel de betere ingrediënten, dus biologische buffelmozzarella en de duurdere olijfolie, want echt dat proef je meteen en is een stuk lekkerder.
Ingrediënten
4 roma tomaten
1 bol biologische buffelmozzarella
Handjevol verse basilicum
Olijfolie
Peper en zout
Recept
Was en snijd de tomaten in plakjes, leg op een bord. Scheur de mozzarella en verdeel over het bord. Verdeel de basilicum erover, schenk er olijfolie over en breng op smaak met peper en zout.
Watermeloensalade met feta en basilicum
Ingrediënten
1 kleine watermeloen (in blokjes en zonder pitten)
Sap halve limoen
3 lente-uitjes
100 gram fetakaas
100 gram Kalamata olijven zonder pit
Handjevol basilicum
Recept
Meng de watermeloen en het sap van de limoen. Snijd de lente-uitjes in ringetjes, meng met de watermeloen, brokkel de feta erover. Meng de olijven en de basilicum erdoor.
Geef een reactie