Pokébowl met zalm en gamba’s

Pokébowl met zalm en gamba’s

Poké is een traditioneel gerecht uit Hawaii, waar verse vis in blokjes en groente centraal staat. Eén van mijn favoriete pokébowl is met zalm en gamba’s. Na het een paar keer besteld te hebben bij een sushitent, toch maar bedacht dat het veel lekkerder is om het zelf te maken. Ik eet het voornamelijk na een heerlijk avondje boulderen. Lekker en gezond! Leuk weetje: in Hawaii wordt het gegeten om de restjes vis op te maken.

Ingrediënten voor 2 pokébowls

150 gram sushirijst

2 el rijstazijn

suiker

zout

200 gram rauwe zalmfilet

10 tijgergarnalen (gepeld)

1 avocado in blokjes

1 bakje wakamé salade

1 handjevol sojaboontjes (diepvries)

1 el sesamzaadjes

sushi gember naar smaak

Recept

Kook de rijst zoals aangegeven op de verpakking, breng op smaak met rijstazijn, suiker en zout. Laat de rijst afkoelen. Snijd de zalm in stukjes, bak de garnalen in wat olie totdat ze roze kleuren. Kook de sojaboontjes zo’n 3 minuten, ik vind het zelf lekker als ze nog een beetje bite hebben. Breng de boontjes op smaak met wat zout. Snijd de avocado in blokjes, verdeel de ingrediënten over twee borden, voeg wat gember toe naar eigen smaak. Strooi wat sesamzaadjes over de zalm en eet smakelijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*