Grote gamba’s van de barbecue in botersaus

Grote gamba’s van de barbecue in botersaus

Daar zijn we weer! Hopelijk hebben jullie niet met al te veel smart op de volgende blogpost zitten wachten, want het is even geleden. Maar, we hebben in de tussentijd niet stilgezeten dus we pakken de boel gewoon weer vrolijk op waar we gebleven waren.

We trappen af met absurd lekkere en absurd grote gamba’s. Ik stond bij de visboer en was eigenlijk al klaar, maar toen zag ik deze gigantische jongens liggen. Na welgeteld 3 seconden twijfel heb ik er twee geadopteerd. 0 seconden spijt van gehad.

Het was heerlijk weer de afgelopen week dus deze joekels gingen rechtstreeks van de visboer naar de barbecue.

Dit recept is niet moeilijk. De gamba’s zijn de ster, dus ze hebben weinig nodig om te shinen. We waren met zijn vijven en hebben met z’n allen twee (echt serieus heel erg grote) gamba’s gedeeld, als een soort amuse.

Ingrediƫnten

2 (hele grote) reuze gamba’s

2 teentjes knoflook

2 eetlepels boter

Een klein handje fijngesneden basilicum

1 geraspte citroen

Peper en zout naar smaak




Recept

Steek de barbecue aan. De gamba’s willen op hoog vuur gebakken worden. Snijd de rug van de gamba met een kleine inkeping in, maar niet helemaal door tot de pootjes. Net zover tot je de darm eruit kan halen. Vul een metalen bakje met de boter, basilicum, knoflook, citroen, peper en zout. Zet dat bakje op de barbecue. Kan natuurlijk ook in een pannetje op het fornuis. Laat de boter zachtjes smelten.

Leg de gamba’s op de barbecue en grill ze. De schaal mag best een beetje geblakerd zijn. Als het vlees niet meer doorschijnend is, zijn de gamba’s gaar.

Haal ze van de barbecue en pel de schalen eraf. Mocht je avontuurlijk zijn ingesteld, zet de kop dan aan je mond en zuig de hersenen eruit. Is hartstikke lekker. Of lepel het hersenvocht eruit in het botersausje. Of laat het hersenvocht voor wat het is, maar dan mis je wel wat. Daar zit namelijk een heleboel smaak aan.

Als je de gamba’s gepeld hebt, snijd ze dan in een paar stukken en dompel ze in de botersaus. Geef iedereen een paar stukjes en je hebt een heerlijke amuse. Of geef iedereen een halve of hele gamba voor een wat grotere hap.

Getagd met , ,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*