Groene asperges van de barbecue
Dit recept is megasimpel dus ik ga er ook niet meer woorden aan vuil maken dan nodig. Megasimpel betekent trouwens ook megalekker, in deze context.
Ingrediƫnten
Wat heb je nodig?
Een bosje groene asperges
Olijfolie
Peper en zout
Een barbecue die aanstaat
Recept
Snijd of knak de asperges af op het punt waar de asperge houterig wordt. Als je de asperge in je hand houdt en tegen de snijplank aandrukt, voel je vanzelf waar hij ongeveer hoort te knakken. Dat is de plek waar de asperge ombuigt.
Pak een grote kom en doe de asperges daarin samen met en flinke scheut olijfolie, zout en peper. Laat de asperges dansen in de kom. Maak er een desnoods een showtje van, als je publiek hebt (mag ook als je geen publiek hebt hoor, jouw feestje..).
Als je uitgefeest bent, leg je de asperges op de barbecue en keer je ze halverwege. Ze hebben zo’n 5 minuten nodig, afhankelijk van de dikte.
En dat was hem alweer. Smikkelen maar!
Geef een reactie