Gnocchi met salieboter
Dit is een voorbeeld van een lekker doch eenvoudige manier om verse gnocchi op smaak te brengen.
Ingrediƫnten (op basis van 2 personen)
300 gram verse gnocchi
50 gram roomboter
1 bakje salie (15 gram)
Parmezaanse kaas
Recept
Zet een grote pan met water op het vuur. Breng op smaak met zout, zodra het water begint te koken kun je de gnocchi erin doen. Kook de gnocchi in kleine porties, dit voorkomt dat de gnocchi een grote bol wordt. Zodra de gnocchi beginnen te drijven haal je ze uit het water met een schuimspaan. Leg de gnocchi even apart op een bord.
Smelt de boter in een koekenpan op laag vuur, zodra de boter wat begint te kleuren voeg je de blaadjes salie toe. Deze bak je totdat ze krokant zijn. Haal de salieblaadjes uit de boter en laat ze uitlekken op keukenpapier.
Bak de gnocchi kort in de boter, als ze een krokant laagje hebben zijn ze klaar. Serveer de gnocchi en de salie op een bord en rasp er parmezaanse kaas erover heen.
Geef een reactie