Op de barbecue gestoomde wilde zeebaars (zeebaars en papillotte)

Op de barbecue gestoomde wilde zeebaars (zeebaars en papillotte)

Een pakketje vis op de barbecue. Ja ja, we zijn nog lang niet uit-gebarbecued! Deze wilde kerel hebben we een beetje getemd door hem in te pakken in folie, oftewel: wilde zeebaars en papillotte. Lekkere marinade erbij en gaan/stomen met die banaan/vis.

Ingrediƫnten

1 (wilde) hele zeebaars, schoongemaakt

1 hete peper (zaadjes mag je verwijderen, maar laat ze bij voorkeur lekker zitten)

2 stengels citroengras

2 sjalotjes

2 teentjes knoflook

2 eetlepels vissaus

1 eetlepel lichte sojasaus

Sap van 1/2 limoen

Recept

We gaan niet al te moeilijk doen. Het is al moeilijk genoeg want de temperatuur van de vis is heel belangrijk in dit recept. En aangezien de vis in een jasje zit, is het een lastig klusje om in te schatten in welke fase van gaarheid je visje zicht bevindt. Haal je temperatuurmeter dus maar vast uit het vet. En je blender.

Voor de marinade: gooi alle ingrediƫnten, behalve de zeebaars (!!), in de blender. Als het niet past, snijd ze dan in wat behapbaarder stukjes. Als je geen blender hebt, ga er een halen. Sorry.

Leg een stuk aluminiumfolie klaar waar de vis in zijn geheel op past. Smeer er iets van de marinade op uit en leg de vis erop. Smeer de rest van de marinade over de vis heen en pak het geheel goed in nog meer aluminiumfolie in. Om ervoor te zorgen dat de vis goed stoomt straks, moet je ervoor zorgen dat er geen gaten in zitten. Pak hem dus goed in.

Leg het hele gebeuren op de barbecue. Een vis van 850 gram heeft ongeveer een half uurtje nodig om de juiste temperatuur te bereiken. Maar zoals gezegd, een temperatuurmeter is je vriend. Ik ging voor een kerntemperatuur van 58 graden. Dan is de vis gaar, maar niet well done. Als je geen temperatuurmeter hebt, ga er een halen. Grapje. Hou dan maar gewoon die 30 minuten per 850 gram aan.

Als je deze jongen van de barbecue hebt gehaald, pak hem dan voorzichtig uit (want heet heet heet). De graat is dik dus je kunt prima met een lepel het vlees van de graat afhalen. Eet smakelijk!

1 Comment on “Op de barbecue gestoomde wilde zeebaars (zeebaars en papillotte)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*